Cuff: Význam a Překlad Této Anglické Slovní Zásoby!

Cuff: Význam a Překlad Této Anglické Slovní Zásoby!

Víte, co přesně znamená anglické slovo „cuff“? Tento článek vám poskytne odpověď na tuto otázku a přinese vám zajímavý pohled na význam tohoto slova a jeho překlad do češtiny. Připravte se na fascinující cestu do světa jazyka a dozvíte se více o tomto zajímavém slovu!
Co je to cuff a <a href=jaký je jeho význam?“>

Co je to cuff a jaký je jeho význam?

Cuff je anglické slovo, které má několik významů v závislosti na kontextu, ve kterém je používáno. V medicíně se cuff může odkazovat na manžetu krevního tlakoměru nebo polštář na nakažené úrovni, který je použitý při odběrech krve. Tento význam je často spojen s lékařskými procedurami a vyšetřeními.

V oděvním průmyslu se cuff pak používá pro popis manžety na rukávu, například u košile nebo svetru. Manžeta je často zdobená knoflíky nebo je zúžená kolem zápěstí. Tento význam cuff se často vztahuje k detailu a designu oblečení.

Jak správně používat slovo

Jak správně používat slovo „cuff“ v anglických větách

Při používání slova „cuff“ v anglických větách je důležité znát jeho správný význam a kontext. Toto slovo může mít několik různých významů a může být použito v různých situacích. Zde jsou některé způsoby, :

  • Manžeta na rukávu: „She rolled up her sleeves to reveal the intricate cuff of her blouse.“
  • Pažba: „The police officer cuffed the suspect and led him to the patrol car.“
  • Úchyt: „He cuffed his friend playfully on the back of the head.“

Tabulka: Příklady užití slova „cuff“ v různých kontextech
Typ významu Příklad
Manžeta na rukávu She rolled up her sleeves to reveal the intricate cuff of her blouse.
Pažba The police officer cuffed the suspect and led him to the patrol car.
Úchyt He cuffed his friend playfully on the back of the head.

Praktické příklady využití slova „cuff“ ve všedním životě

Ve všedním životě se může slovo „cuff“ vyskytovat v různých situacích a kontextech. Zde je pár praktických příkladů, jak lze toto slovo využít:

  • Manžety na kalhotách: Cuff může být použito k popisu ohrnutých manžet na nohavicích kalhot, což může být elegantní a stylový detail ve vašem outfitu.
  • Manžety na rukou: Další běžné použití je spojeno s manžetami na rukou, například u košile nebo svetru. Manžety mohou být zapínány knoflíky nebo mačkáním.
  • Uchopení či přidržení: V některých situacích může „cuff“ znamenat uchopení nebo přidržení něčeho, například „She cuffed his arm to lead him across the street.“ (Přidržela ho za paži, aby ho převedla přes ulici.)

Ukázka: When the weather gets colder, I like to wear pants with cuffs to keep my ankles warm.

Závěrečné poznámky

Celkem vezmeme-li v úvahu význam a překlad slova „cuff“ do češtiny, je zjevné, že toto jednoduché slovo může nést široké spektrum významů a emocionálních konotací. Od náramku po lisující akci ve veřejných prostorách, „cuff“ je jedním z těch slov, která jsou schopna zanechat dlouhodobý dojem na naší mysl. Doufáme, že tento článek vám pomohl lépe porozumět této anglické slovní zásobě a možná vás přivedl k přemýšlení nad tím, jak ji můžete využít ve vašem každodenním životě. Ať už se rozhodnete použít „cuff“ ve vaší komunikaci nebo ne, jedna věc je jistá – slova mají moc a je důležité věnovat jim pozornost.
Cuff: Význam a Překlad Této Anglické Slovní Zásoby!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *