Terrace: Co Tento Anglický Výraz Znamená a Jak Ho Používat?

Terrace: Co Tento Anglický Výraz Znamená a Jak Ho Používat?

Víte, co znamená anglický výraz „terrace“? A jak ho můžete používat v různých situacích? Pokud se chcete dozvědět víc o tomto slově a jeho významu, pokračujte ve čtení. V tomto článku se podíváme na význam slova „terrace“ a ukážeme vám, jak ho správně používat v češtině. Připravte se naučit se něco nového!
<img class=“kimage_class“ src=“https://eurotran.cz/wp-content/uploads/2024/05/ga39c8180ac42ac6e59ad0727d3e841c4655d28306dd869e911061fab7074b59e65596f8ed000eb119702d8afe513c79eaca6cbc2ff3e387bf1d0971179d3eda8_640.jpg“ alt=“Co znamená výraz „terrace“?“>

Co znamená výraz „terrace“?

Ve světě nemovitostí se často setkáme s výrazem „terrace“, který má své specifické významy a použití. Tento anglický výraz může být pro někoho nový a neznámý, proto je důležité si ho osvojit a pochopit.

Terrace obvykle označuje venkovní prostor spojený s domem nebo bytem, který slouží jako terasa nebo balkón. Terasa je ideálním místem k relaxaci, posezení s přáteli nebo k pěknému večernímu posezení pod širým nebem. Tento prostor může být zařízen stolem a židlemi, květináči nebo dokonce grilem pro grilování.

Pokud vlastníte nemovitost s terasou, můžete si užívat krásného venkovního prostoru a využít ho k relaxaci a odpočinku. Udržujte terasu v dobrém stavu a zařiďte ji podle svých představ, aby se stala oblíbeným místem pro relaxaci a setkávání s blízkými.

Jak správně používat výraz

Jak správně používat výraz „terrace“ v angličtině?

Výraz „terrace“ patří mezi běžně používaná slova v angličtině, které má více významů a by mohlo být matoucí, pokud nevíte, jak ho správně používat. Zde je několik tipů, jak správně používat slovo „terrace“ v angličtině:

  • Terasa: V angličtině se „terrace“ používá pro označení venkovního prostoru, obvykle s posednutím, které je součástí domu nebo bytu. Například: „Our apartment has a beautiful terrace overlooking the city.“
  • Terénní stupeň: „Terrace“ může také označovat terénní stupeň nebo zídku postavenou pro udržení pozemku na svahu. Například: „The farmers built terraces on the hillside to prevent erosion.“

Jaké jsou různé významy slova

Jaké jsou různé významy slova „terrace“ a jak je rozlišit?

Ve světě anglického jazyka se slovo „terrace“ může vyskytovat v různých kontextech a s různými významy. Je důležité rozlišovat mezi těmito významy, aby bylo jasné, o jaký druh terasy se jedná.

Existují následující hlavní významy slova „terrace“ a způsoby jejich rozlišení:

  • Význam 1: Terase jako venkovní prostor k posezení a odpočinku. V tomto případě se jedná o venkovní prostranství připojené k domu nebo restauraci, obvykle s výhledem.
  • Význam 2: Terasa jako terénní útvar ve formě schodů s rovnými plochami. Toto uspořádání se často používá v zahradní architektuře a urbanismu.

Slovní spojení s výrazem

Slovní spojení s výrazem „terrace“ a jak je správně používat?

Přestože může být slovní spojení „terrace“ známé mnoha anglicky mluvícím lidem, není tak často používáno v každodenním jazyce. „Terrace“ se vztahuje k venkovnímu prostore, obvykle umístěnému na povrchu budovy nebo domu. Zde je několik slovních spojení, která mohou být spojena s výrazem „terrace“, a jak je správně používat:

Jeden:

  • „Rooftop terrace“: se odkazuje na terasu umístěnou na střeše budovy, což je obvykle místo pro relaxaci a společenské setkání.
  • „Outdoor terrace“: znamená, že terasa je umístěna venku, obvykle v blízkosti budovy nebo domu.

Příklady použití výrazu

Příklady použití výrazu „terrace“ ve větách

Výraz „terrace“ je anglický termín označující venkovní prostor nebo terasu, která je obvykle umístěna u domácích domů, restaurací nebo hotelů. Terasa slouží jako místo pro odpočinek, relaxaci či společenské setkání a je často vybavena venkovním nábytkem, jako jsou stoly, židle nebo lehátka.

V následujících bodech uvádíme :

  • Moje rodina a já rádi trávíme letní večery na terase s výhledem do zahrady.
  • Restaurace má krásnou terasu s výhledem na moře, kde si můžete vychutnat skvělé jídlo a pití.
  • Hotel nabízí hostům možnost relaxace na slunné terase s bazénem a báječným výhledem na horizont.

Tipy a rady pro správné užití slova

Tipy a rady pro správné užití slova „terrace“ v běžné komunikaci

Anglické slovo „terrace“ se často používá v běžné komunikaci a může mít různé významy v závislosti na kontextu. Zde je několik tipů a rad, jak správně používat toto slovo:

  • Teráza nebo veranda: V anglicky mluvících zemích se slovo „terrace“ používá často k označení terasy nebo verandy u domu nebo restaurace.
  • Žebřík nebo stupně: Může se také jednat o označení pro kroky nebo stupně, například při stavebních pracích.
  • Kaskádní řadový dům: V jižní Evropě je „terrace“ také název pro řadový dům se zahradou na střeše.

Mějte na paměti, že správné používání slova „terrace“ závisí na kontextu a lokaci. S těmito tipy a radami byste měli být schopni tento výraz správně používat v běžné komunikaci.

Závěrečné myšlenky

In conclusion, the term „terrace“ in English refers to a raised surface with a flat top, often used for outdoor dining or socializing. Whether you are a native Czech speaker looking to expand your vocabulary or a curious learner eager to understand new concepts, incorporating this word into your daily conversations can enhance your language skills and cultural understanding. So next time you come across a terrace, remember its versatile definition and consider its role in shaping social experiences. Embrace the power of language to connect with others and appreciate the nuances of the world around you. Happy exploring!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *