Recliner: Co to Znamená? Anglicko-Český Slovník Vysvětluje

Recliner: Co to Znamená? Anglicko-Český Slovník Vysvětluje

Víte, co znamená anglické slovo „recliner“ a jak se přeloží do češtiny? Tento článek vám poskytne odpověď. Anglicko-český slovník vysvětlí význam tohoto nezbytného kusu nábytku. Pokud vás zajímá, co se skrývá za tímto slovem, neváhejte a začtěte se dál!
Výhody nákupu reclinera

Výhody nákupu reclinera

Díky nákupu reclinera můžete zažít mnoho výhod a vylepšit svůj domovský zážitek. Tady je pár klíčových výhod, které můžete očekávat:

  • Zlepšený komfort: Reclinery se obvykle vyznačují měkkým polstrováním a možností nastavení polohy podle vašich preferencí, což znamená, že si můžete užívat optimální pohodlí při sledování televize nebo čtení knihy.
  • Úspora místa: Mnoho reclinérů má zabudovaný mechanismus, který umožňuje sklápět nohy a opěradlo, což šetří místo v místnosti a zároveň poskytuje prostor k relaxaci.
  • Stylový design: Reclinery jsou k dispozici v různých stylech a designech, takže si můžete vybrat ten, který se nejlépe hodí k vašemu interiéru a přinese do vaší domácnosti moderní a elegantní vzhled.

Jak vybrat ten pravý recliner pro vás

Jak vybrat ten pravý recliner pro vás

Pokud jste někdy slyšeli nebo četli o „reclinerech,“ můžete se ptát, co to vlastně znamená. Slovo „recliner“ pochází z angličtiny a znamená „vychylovat se“ nebo „sklonit se zpět.“ V českém jazyce by se to mohlo přeložit jako „polohovací křeslo“ nebo „sklápěcí křeslo.“ Jedná se o pohodlný a relaxační křeslo, které umožňuje uživatelům se posadit a odpočívat v pohodlné poloze.

Než si vyberete ten pravý recliner pro vás, je důležité zvážit několik faktorů:

  • Velikost a prostor: Zkontrolujte velikost křesla a ujistěte se, že se vejde do vašeho domácího prostředí.
  • Pohodlí: Zkuste si sednout do různých typů reclinérů a zjistěte, který vám nabízí nejlepší pohodlí a oporu pro vaše potřeby.
  • Design: Vyberte styl a barvu reclinéru, který se bude hodit k celkovému designu vaší domácnosti.

České překlady pro výraz „recliner“

Recliner je anglický výraz, který se v češtině překládá jako „polohovací křeslo“. Jedná se o pohodlné křeslo s opěrkou na nohy, která se dá sklápět dozadu a umožňuje uživateli relaxovat a odpočívat. Reclinery jsou oblíbené zejména pro svou pohodlnost a možnost relaxace po náročném dni.

Pokud hledáte český ekvivalent k anglickému výrazu „recliner“, můžete použít termín „polohovací křeslo“ nebo jednoduše jen „recliner“. Obě varianty jsou v češtině běžně používané a snadno srozumitelné pro většinu lidí.

Závěrečné myšlenky

V tomto článku jsme objasnili význam slova „recliner“ v anglicko-českém slovníku, což vám umožní lépe porozumět tomuto termínu při četbě anglických textů. Recliner je obývací židle s mechanismem, který umožňuje uživateli sklopnout opěradlo dozadu a nohy nahoru. Je důležité si uvědomit, že slovník je skvělým nástrojem pro zlepšení vašich jazykových dovedností a porozumění cizím výrazům. Takže až si příště budete chtít odpočinout ve svém oblíbeném křesle, budete lépe informovaní o tom, co znamená slovo „recliner“. S tímto novým poznatkem se můžete cítit ještě více jistě a nápomocní v angličtině. Buďte otevření novým vzdělávacím příležitostem a nechte se inspirovat krásou jazyka.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *