Waterproof: Jak se řekne česky a co to znamená?

Waterproof: Jak se řekne česky a co to znamená?

Do you know how to say „waterproof“ in Czech and what it really means? In this article, we will delve into the translation of this important term and explore its significance in everyday life. Join us as we unravel the mysteries of waterproofing in the Czech language.
<img class=“kimage_class“ src=“https://eurotran.cz/wp-content/uploads/2024/05/g21631acd4abaca3fd5ad417aa084d639964c4ec9cfc23933a595189059c501616bf34faf5ca22fec82c7643a21c6c99c2fb596b81fd81e692deed178c3ec01d8_640.png“ alt=“Jak se vrátit výraz „waterproof“?“>

Jak se vrátit výraz „waterproof“?

Pro mnoho lidí může být slovo „waterproof“ trochu záhadou, když se snaží přeložit ho do češtiny. V češtině se tento výraz řekne „voděodolný.“ Co vlastně tento termín znamená? Znamená, že daný produkt neproniká vodou a je chráněn před jejím pronikáním.

Produkty označené jako voděodolné jsou ideální pro použití v deštivém počasí nebo při sportovních aktivitách spojených s vodou. Patří sem například vodotěsné hodinky, pláštěnky nebo obaly na mobily. Díky tomu se nemusíte bát, že by vaše věci byly poškozeny vodou.

  • Vodotěsné hodinky jsou skvělým doplňkem pro sportovce nebo dobrodruhy.
  • Pláštěnka s označením „voděodolná“ vás udrží suché i v prudkém dešti.
  • Obaly na mobily zabraňují pronikání vody a chrání tak váš telefon.

Význam a využití termínu

Význam a využití termínu „waterproof“

Věděli jste, že v češtině existuje ekvivalent k anglickému termínu „waterproof“? Tímto výrazem se v našem jazyce označuje voděodolný materiál nebo oblečení, které odolává vodě a udrží své uživatele nebo obsah suché. Jedná se o důležitou vlastnost různých produktů, která může být klíčová například při outdoorových aktivitách nebo při ochraně elektroniky před vodou a vlhkem.

Waterproof materiály mají široké využití v různých oblastech, jako jsou sportovní oblečení, obuv, elektronika, stany, pláště nebo různé krycí materiály. Díky své schopnosti odolávat vodě jsou tyto produkty vhodné i pro extrémní povětrnostní podmínky a dlouhodobé použití venku. Bezpečně udrží obsah suchý a chrání tak před poškozením.

  • Voděodolné oblečení a obuv
  • Outdoorové vybavení a nářadí
  • Elektronické zařízení jako chytré telefony nebo fotoaparáty
  • Stany a plachtoviny pro venkovní aktivity

Rozdíl mezi

Rozdíl mezi „waterproof“ a „water-resistant“

V první řadě je důležité si uvědomit rozdíl mezi pojmy „waterproof“ a „water-resistant“. I když se tyto termíny často zaměňují, mají zcela odlišný význam a účel.

**Water-resistant** znamená, že daný produkt odolá drobným množstvím vody, například ochrání elektroniku před krátkým deštěm. Na druhou stranu **waterproof** znamená, že produkt je schopen odolat většímu množství vody a je navržen tak, aby se uvnitř nedostala ani kapka.

Je tedy důležité při výběru produktu zohlednit jeho určení a potřeby z hlediska ochrany před vodou. Ať už se jedná o vodotěsné obaly na telefon, nebo nepromokavé bundy, správné pojmenování vám pomůže najít ideální řešení pro vaše potřeby.

Vlastnosti a kvality voděodolných produktů

Vlastnosti a kvality voděodolných produktů

Voděodolné produkty jsou důležitou součástí každodenního života a nabízejí mnoho výhod pro uživatele. Vlastnosti voděodolných produktů mohou být klíčovými faktory při výběru správného produktu pro konkrétní potřeby. Zde jsou některé z hlavních vlastností a kvalit voděodolných produktů:

  • Odolnost vůči vodě: Voděodolné produkty jsou navrženy tak, aby odolaly vodě a vlhkosti, což znamená, že můžete používat tyto produkty i v deštivém počasí nebo při sportovních aktivitách ve vodě.
  • Dlouhodobá ochrana: Voděodolné produkty mají tendenci chránit své uživatele před následky vniknutí vody do zařízení, což může prodloužit životnost produktu.
  • Jednoduchá údržba: Voděodolné produkty jsou obvykle snadno čistitelné a odolné vůči špíně a skvrnám, což usnadňuje udržování jejich vzhledu v optimálním stavu.

Jak správně udržovat voděodolné vybavení

Voděodolné vybavení je důležité chránit a správně udržovat, abyste si mohli užívat jeho výhod dlouho do budoucna. Existuje několik jednoduchých tipů, jak se postarat o voděodolné vybavení:

  • Nikdy nepoužívejte chemické čisticí prostředky, které by mohly poškodit voděodolnou vrstvu.
  • Pravidelně kontrolujte těsnění a švy a případné poškození opravte co nejdříve.
  • Po použití voděodolného vybavení ho vždy řádně opláchněte čistou vodou a nechte usušit na vzduchu.

Tip Rada
1 Po každém použití zkontrolujte těsnění a švy.
2 Nikdy nepoužívejte chemické čisticí prostředky.
3 Udržujte voděodolné vybavení suché a čisté.

Tipy pro výběr nejlepších voděodolných produktů na trhu

Voděodolné produkty jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí chránit své věci před vodou a vlhkostí. Ale jak vybrat ten nejlepší voděodolný produkt na trhu? Zde je pár tipů, které vám mohou pomoci rozhodnout:

  • Zkontrolujte certifikaci: Ujistěte se, že voděodolný produkt má certifikaci IPX7 nebo vyšší, což znamená, že je schopen odolat vodě až do určité hloubky.
  • Vyberte odolný materiál: Preferencejte produkty vyrobené z kvalitních a odolných materiálů, jako je například silikon, plast nebo PVC.
  • Zvažte další funkce: Požádejte o produkt s dalšími užitečnými funkcemi, jako jsou například kapsy na úložiště nebo popruhy pro pohodlné nošení.

Klíčové Poznatky

In conclusion, understanding the term „waterproof“ in Czech as „vodotěsný“ encompasses the importance of protecting against water damage. Whether it be waterproof clothing, electronics, or buildings, this term signifies durability and reliability in the face of water. By recognizing and applying this concept in our daily lives, we can ensure the longevity and functionality of our possessions. So, the next time you come across a product labeled as „vodotěsný,“ remember its significance and appreciate the thoughtful design that goes into making it water-resistant. Let’s strive to embrace this term not only in language but also in our actions, as we navigate the ever-changing elements around us.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *