Vánek: Co Znamená ‚breeze‘ v Anglicko-Českém Slovníku?

Vánek: Co Znamená ‚breeze‘ v Anglicko-Českém Slovníku?

Víte, co znamená slovo „breeze“ v anglicko-českém slovníku? Pokud ne, nezoufejte! V tomto článku se dozvíte vše, co potřebujete vědět o této zajímavé anglické výrazu a jeho českých ekvivalentech. Připravte se na fascinující a poučnou cestu do světa jazyka.
<img class=“kimage_class“ src=“https://eurotran.cz/wp-content/uploads/2024/05/gffb29e86b38c3ffb1a538dd1cfb0e546a6f973e459dc7623866101b07f2b1db4e8ba58b9e890c44061de95d37528b778da2e759817647324e4bb07dfbbeda01f_640.jpg“ alt=“Význam slova „breeze“ v anglicko-českém slovníku“>

Význam slova „breeze“ v anglicko-českém slovníku

Ve slovníku se slovo „breeze“ překládá jako „vánice“ nebo „bris“. Tento výraz se používá k popisu mírného větru nebo svěžího vzduchu, který přináší úlevu v teplém počasí. V anglicko-českém slovníku je toto slovo často používáno k popisu příjemného a osvěžujícího pocitu, který vánice přináší.

V urbanistice se označení „breeze“ také používá ke značení průvanu, což může být jak pozitivní, tak negativní jev, závislý na kontextu. Většinou se však jedná o pozitivní koncept spojený s mírným vánkem, který dodává pocit pohody a osvěžení. Většina lidí si ráda užívá vánice, zejména během horkých letních dní.

Definice a synonyma pro slovo

Definice a synonyma pro slovo „breeze“

V anglicko-českém slovníku můžete najít slovo „breeze“ přeloženo jako „vánek“. Tento termín se obvykle používá k popisu lehkého větru, který může být osvěžující a příjemný. Existuje několik synonym pro slovo „breeze“, které mohou být užitečné při hledání jiných možností pro vyjádření tohoto pojmu.

Některá synonyma pro slovo „breeze“ zahrnují:

  • Vítr
  • Lehký větřík
  • Žofka

Použití slova

Použití slova „breeze“ v různých kontextech

V anglicko-českém slovníku se slovo „breeze“ překládá do češtiny jako „vánek“. Toto slovo se v různých kontextech používá k popisu různých jevů a situací. Zde je několik příkladů, jak se slovo „vánek“ může objevit v anglické i české řeči:

  • Význam „lehký vítr“: Když se mluví o příjemném vánek, který jemně hladí tvou tvář, můžeš použít slovo „breeze“ v angličtině nebo „vánek“ v češtině.
  • Význam „snadný úkol nebo činnost“: V angličtině se často říká, že něco je „a breeze“, což znamená, že je to velmi snadné nebo jednoduché. V češtině se může použít podobný výraz jako „jako hračka“.
  • Význam „čerstvost a lehkost“: Slovo „breeze“ může být také spojeno s pocitem svěžesti a lehkosti, což se odráží výrazy jako „fresh breeze“ v angličtině nebo „svěží vánek“ v češtině.

Důležité rady pro správné použití slova

Důležité rady pro správné použití slova „breeze“

Pokud chcete správně používat slovo „breeze“ ve vaší anglicko-české komunikaci, je důležité si uvědomit jeho různé významy a kontexty. Zde jsou některé důležité rady, které vám pomohou používat toto slovo správně:

  • Pamatujte si, že „breeze“ může znamenat jak mírný vánek nebo osvěžující povětří, tak i něco velmi snadného nebo rychlého.
  • Ve spojení s počasím použijte „breeze“ k popisu příjemného větru nebo lehkého pohodlného vánku.
  • V hovorové angličtině se často používá fráze „a breeze“ k popisu něčeho velmi snadného nebo jednoduchého.

Česko-anglický slovníček „breeze“

Český výraz Anglický výraz
vánek breeze
jednoduché řešení a breeze

Klíčové Poznatky

Vánek: Co Znamená ‚breeze‘ v Anglicko-Českém Slovníku? Je důležité si uvědomit, jak se překlady slov mohou lišit a jak nepřesné překlady mohou vést k nedorozumění. Slovník je nástrojem, který nám pomáhá porozumět různým jazykům a kulturám, a je důležité používat ho s rozvahou a chápavostí. Doufám, že tento článek vám pomohl lépe porozumět význam slova ‚breeze‘ a zdůraznil důležitost správného použití slovníku. Nezapomeňte, že slova mají moc a mohou ovlivňovat naše myšlení a komunikaci, takže si vybírejte slova pečlivě a s respektem.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *