Raise: Jaký Je Jeho Překlad a Kontexty Použití?

Raise: Jaký Je Jeho Překlad a Kontexty Použití?

Curious about the meaning and usage of the Czech word ‚Raise‘? Look no further! In this article, we’ll explore the translation and various contexts in which this versatile term is used. Whether you’re a language enthusiast or simply eager to expand your vocabulary, this in-depth look at ‚Raise: Jaký Je Jeho Překlad a Kontexty Použití?‘ will surely pique your interest.
<img class=“kimage_class“ src=“https://eurotran.cz/wp-content/uploads/2024/04/g6eae1a6c12ffe39128e14eff9744ebbed72159252a60aeb689c4514740f5cf2a7a5b957543535484cbf91066aca80292e533e4ec0a4ae086d205173e66790a81_640.jpg“ alt=“Jak správně přeložit anglické slovo „raise“ do češtiny?“>

Jak správně přeložit anglické slovo „raise“ do češtiny?

Anglické slovo raise má v češtině několik možných překladů a kontextů použití. Nejčastěji se překládá jako:

  • Zvednout
  • Vychovat
  • Zvýšit
  • Založit

V závislosti na konkrétním kontextu věty je třeba volit správné slovní spojení, které nejlépe vystihuje význam slova raise. Například ve větě „Raise your hand if you know the answer“ se jedná o zvednutí ruky, zatímco ve větě „She raised three children on her own“ se jedná o výchovu.

Možnosti synonym pro slovo

Možnosti synonym pro slovo „raise“ v češtině

Při hledání synonym pro slovo „raise“ v češtině je důležité zvážit kontext, ve kterém chcete toto slovo použít. Existuje několik možností, které mohou být vhodné na různé situace:

  • Zvýšení – toto slovo se používá převážně ve smyslu zvětšení množství či hodnoty něčeho.
  • Povýšení – výraz se používá, když hovoříme o zvýšení úrovně něčeho, například v práci.
  • Vyšší mzda – tato fráze se hodí, když mluvíte o zvyšování finančního ohodnocení.

V závislosti na kontextu a významu, který chcete vyjádřit, si vyberte vhodné synonymum pro slovo „raise“ a nenechte se zmást různými možnostmi, které čeština nabízí.

Závěrečné myšlenky

V této článku jsme se podívali na význam slova „raise“ a jeho různé kontexty použití v češtině. Jak jsme viděli, slovo „raise“ má mnoho významů a je důležité porozumět jeho správnému použití v různých situacích. Doufáme, že vám tento článek přinesl užitečné informace a pomohl vám lépe porozumět tomuto slovu. Nezapomeňte si přečíst i další články na našem webu a prohlubovat tak své znalosti češtiny. Ať vám slovo „raise“ přinese jen ty nejlepší příležitosti a úspěchy!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *