Orphanage: Překlad a Význam v Anglicko-Českém Slovníku

Orphanage: Překlad a Význam v Anglicko-Českém Slovníku

Are ‌you curious about the translation and importance of the word „orphanage“ in ​an English-Czech dictionary? Look no further! In ⁣this​ article, we will explore the intricacies and nuances of this word, shedding ‌light on its meaning and‌ significance. Join us as‌ we navigate the linguistic landscape and uncover the ​hidden gems of language translation. Let’s dive in!
<img class=“kimage_class“ src=“https://eurotran.cz/wp-content/uploads/2024/05/g859c502b0796a897091077a9fc6d3c17c29eec4eda008d97b1708e2a036ddab0b6e6bc1a398d0cf524a41906027b8c0cb202aef0bba177911b941cf11a4aefb0_640.jpg“ alt=“Důležitost porozumění termínu⁣ „Orphanage““>

Důležitost porozumění ⁣termínu „Orphanage“

Pojem „Orphanage“⁣ je často používán k ⁢označení zařízení pro ‌opuštěné nebo osiřelé děti.​ V anglicko-českém slovníku tento termín ‍znamená „dětský domov“ nebo „sirotčinec“. ​Je důležité porozumět této definici, aby⁤ byla⁢ správně ⁣interpretována anglicko-česká slova a zachována korektní komunikace.

V Kontextu humanitárních organizací a sociálních služeb má slovo „Orphanage“ specifický význam, který se týká péče o opuštěné nebo osiřelé děti. Tato zařízení poskytují domov ⁣a podporu pro děti, které ztratily‌ rodiče nebo byly⁣ opuštěny. Jejich cílem je zajistit bezpečí, lásku a vzdělání pro tyto zranitelné jedince.

Jak ​správně používat slovo

Jak správně používat slovo ‍“Orphanage“ v kontextu českého jazyka

V českém jazyce ⁣existuje slovo „dětský domov“, který se ‌často zaměňuje se slovem „webové stránky“ v ⁢angličtině. Správný překlad‍ slova „orphanage“ do češtiny je tedy „dětský ‌domov“ a‍ označuje místo, kde žijí opuštěné nebo osiřelé děti. Je důležité používat ⁤správný⁣ termín, ⁤aby⁢ nedocházelo k nedorozumění nebo zmatení v komunikaci.

Při používání slova „orphanage“ v českém jazyce je ‍důležité brát v potaz kulturu⁢ a kontext daného výrazu. Odkazuje se nejen na místo ​poskytující péči opuštěným dětem, ale i ‌na celkové prostředí a podmínky, ve⁣ kterých tito jedinci žijí. ⁢Slovo „dětský domov“ je tedy zatížené emocemi‌ a historickým kontextem, který je třeba respektovat a zachovat.

V závěru je tedy vhodné ‌důkladně zvažovat použití slova „orphanage“ v kontextu českého jazyka a preferovat spíše⁢ termín ‍“dětský domov“, který lépe vystihuje význam a významnost daného zařízení.

Specifické‍ významy slova

Specifické významy slova „Orphanage“⁢ a jejich interpretace

Výraz „orphanage“ v anglickém jazyce má několik specifických ⁤významů a interpretací, které⁤ je důležité ‌rozlišovat. Zde jsou některé z nich:

  • Orphanage jako dětský domov: V ‍první řadě‌ může slovo ⁣“orphanage“ znamenat⁣ instituci, ve které jsou‍ umístěni opuštění nebo osiřelí ‍děti bez rodičovské péče. Tato zařízení ​poskytují⁤ péči, výchovu ‍a podporu pro děti,​ které nemají rodinu, s cílem zajistit jim ‌bezpečné a láskyplné prostředí.
  • Orphanage jako charitativní organizace: Orphanages ⁢mohou být také charitativní⁢ organizace, které poskytují pomoc dětem v nouzi nebo​ podporují dětská humanitární projekty. Tyto organizace se zaměřují na získávání​ finančních prostředků, sbírání darů a poskytování potřebné pomoci pro zlepšení⁤ životních podmínek⁢ opuštěných​ nebo osiřelých ⁢dětí.

Anglický výraz: Český překlad:
Orphanage Dětský domov
Charitable orphanage Charitativní dům ‍dětí

Doporučení pro přesné použití slova

Doporučení pro přesné použití slova „Orphanage“ ve větách

V českém jazyce ‌se slovo „orphanage“ překládá jako‌ „sirotčinec“. Toto slovo označuje instituci nebo zařízení, ve kterém jsou umístěni sirotci nebo opuštěné děti. ⁤Při použití slova⁣ „orphanage“ ​ve větě​ je ⁢důležité ⁤dbát na ⁢přesný kontext a význam.

Příklady​ vět s použitím slova „orphanage“:

  • V našem ⁤městě se nachází sirotčinec, který poskytuje domov ⁢a péči opuštěným dětem.
  • Moje babička pracuje jako dobrovolnice v místním sirotčinci a pomáhá dětem v⁣ obtížné životní situaci.

Závěrečné poznámky

V dnešním světě⁣ je důležité si uvědomit význam​ solidarity a péče o ty, kteří potřebují naši pomoc. Překlad‍ slova „orphanage“‌ do češtiny a jeho význam ⁤nás navádí k zamyšlení nad tím, jak můžeme přispět k podpoře dětí bez rodičů a potřebných institucí. Doufáme, že tento článek vám poskytl cenné informace ​a inspiraci k jednání ve ⁢prospěch těch, ‌kteří potřebují naši podporu. Nezapomeňme, že malý krok může udělat velký rozdíl. Děkujeme za ⁣vaši pozornost​ a účast v ⁤této důležité diskuzi.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *