Linen: Význam a překlad v anglicko-českém kontextu

Linen: Význam a překlad v anglicko-českém kontextu

Linen, a fabric deeply rooted in tradition and sophistication, holds a unique place in both Czech and English cultures. In this article, we explore the significance and translation of linen in the Anglo-Czech context, shedding light on its historical, cultural, and linguistic importance. Join us as we unravel the rich tapestry of linen’s meaning, bridging the gap between two distinct yet intertwined worlds.

Co je to linetka a jaké jsou jeho významy

Linetka je český výraz, který má několik významů a použití v různých kontextech. Jednou z jeho definic je označení pro specifický druh linky používané k označení míst v knize nebo dokumentu. Linetka může být také interpretačně používána pro označení určitého druhu vertikální čáry nebo symbolu v designu nebo grafice.

V anglicko-českém kontextu lze linetku přeložit jako „rule“ nebo „line“, v závislosti na konkrétním použití v textu. Je důležité správně porozumět významu linetky v kontextu, ve kterém je používána, aby se předešlo zmatení či nedorozumění.

  • Významy linetky v českém jazyce:
  • – Označení pro linku v knize nebo dokumentu

  • – Vertikální čára v designu nebo grafice

Překlad slova

Překlad slova „linen“ do češtiny a jeho použití

Význam Překlad
Linen je přírodní textilní materiál vyráběný z lnu. Česky se slovo „linen“ překládá jako „plátno“ nebo „lněná tkanina“.

Lněný materiál je velmi oblíbený pro svou schopnost chladit v horkém počasí a má mnoho výhod pro naši pokožku, například je hypoalergenní a antibakteriální. V českých domácnostech je často používán na výrobu povlečení, ručníků a ubrusů.

Přestože se slovo „linen“ může zdát exotické pro mnohé Čechy, je to běžný materiál v textilním průmyslu a je ceněný pro svou odolnost a snadnou údržbu. Je důležité znát jeho český překlad a správné použití pro větší porozumění a komunikaci v anglicko-českém kontextu.

Historie a význam lnu a lněné látky

Historie a význam lnu a lněné látky

Lnu a lněná látky mají bohatou historii, která sahá tisíce let zpátky. Lýcová rostlina byla v minulosti velmi ceněna pro své vlastnosti a využití. Zde je pár zajímavých faktů a informací o lnu a lněné látky:

  • Lnu se pěstuje a zpracovává již od doby starověkých civilizací, jako byla Egypt, Řecko nebo Babylon.
  • Lněné látky byly tradičně používány k výrobě plachet, oděvů, provazů či papíru.
  • Díky svým antibakteriálním vlastnostem a schopnosti absorbce vlhkosti je lněná látka velmi příjemná na dotek a skvěle se hodí pro výrobu oděvů i domácí textilie.

Historie lnu Význam lněné látky
– Starověké civilizace pěstovaly a zpracovávaly lněnou rostlinu. – Lněné látky jsou známé pro svou odolnost a schopnost přizpůsobit se různým klimatickým podmínkám.
– V Evropě byla lněná látka tradičně používána na výrobu oděvů. – Díky své absorpční schopnosti je lněná látka skvělá pro výrobu ručníků a povlečení.

Pokud chcete prodloužit životnost svých lněných textilií a udržet je v dobrém stavu, je důležité dodržovat správnou péči. Zde je pár tipů, jak na to:

  • Praní: Vždy si přečtěte návod na štítku a dodržujte pokyny pro praní. Lněné textilie se obvykle doporučuje prát v teplotě do 30 stupňů v jemném programu.
  • Žehlení: Pokud potřebujete žehlit lněné oblečení nebo povlečení, doporučuje se provádět žehlení ještě vlhkého lněného materiálu, abyste zabránili tvorbě vrásek.
  • Ukládání: Skladujte lněné textilie na suchém a vzdušném místě, abyste zabránili plísním. Doporučuje se je také udržovat chráněné před přímým slunečním světlem, aby nedocházelo k blednutí barvy.

Jaký je vztah mezi proměnlivými trendy a použitím lnu ve světě módy

Jaký je vztah mezi proměnlivými trendy a použitím lnu ve světě módy

Použití lnu ve světě módy je úzce spojeno s proměnlivými trendy, které ovlivňují módní průmysl po celém světě. Lno je známé svou trvanlivostí, lehkostí a schopností absorbovat vlhkost, což ho činí ideální látkou pro letní oblečení a doplňky. V posledních letech se lno stalo stále populárnějším díky jeho ekologickým vlastnostem a schopnosti biologicky rozložit, což z něj činí atraktivní volbu pro značky hledající udržitelné materiály.

V anglicko-českém kontextu se překladem slova „linen“ do češtiny je „len“. Tento překlad je důležitý pro komunikaci v oblasti módy a textilu mezi anglicky a česky mluvícími osobami. Znalost správného překladu umožňuje lépe porozumnět materiálům používaným ve světě módy a usnadňuje obchodní vztahy a spolupráci mezi různými trhy.

Klíčové Poznatky

Overall, linen holds a rich historical and cultural significance, serving as a traditional fabric loved for its versatility and sustainability. As we have explored the meaning and translation of „linen“ in the English-Czech context, it is evident that this fabric continues to play a vital role in both languages. Whether you are a language enthusiast or a fashion lover, it is important to appreciate the beauty and value of linen in our everyday lives. Let us continue to embrace this timeless material and cherish its unique qualities for generations to come. Reflect on the beauty and sustainability of linen, and consider incorporating it into your wardrobe or home décor. It is a small but impactful way to honor tradition and support eco-friendly practices. Let the elegance of linen inspire you to make conscious choices that benefit both yourself and the environment.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *