Escarole: Co Tento Typ Zeleniny Znamená v Angličtině?

Escarole: Co Tento Typ Zeleniny Znamená v Angličtině?

Pokud jste se někdy ptali, co znamená „escarole“ v angličtině, nejste sami. Tato oblíbená zelenina má mnoho příznivců po celém světě. V tomto článku se podíváme na význam tohoto typu zeleniny a jak ji můžete začlenit do své kuchyně. Připravte se na objevování nových chutí a inspirací při vaření s escarole!
Co je escarole a jak se liší od jiných druhů zeleniny?

Co je escarole a jak se liší od jiných druhů zeleniny?

Escarole je druhem listové zeleniny, který patří do skupiny chřestítkovitých rostlin. Je podobná řadicím listům salátu, ale má hořčičnou chuť, která se při vaření mírní. Tento druh zeleniny je bohatý na vitamíny A, C, K a minerály jako vápník a draslík. Jedná se o vynikající zdroj vlákniny a antioxidantů, které podporují zdraví trávicího systému a imunitního systému.

Hlavní rozdíly mezi escarole a jinými druhy zeleniny jako je špenát nebo mangold jsou v jejich chuti a textuře. Escarole má hořčičnou chuť a křupavou texturu, zatímco špenát má jemnou chuť a listy jsou měkčí. Mangold má pak mírně hořkou chuť a křupavější listy než špenát.

Pro lepší přehlednost zde máme krátkou tabulku s porovnáním nutričních hodnot escarole, špenátu a mangoldu:

Zelenina Vitamín A Vitamín C Vápník Draslík
Escarole 56% 35% 12% 8%
Špenát 127% 15% 24% 6%
Mangold 74% 45% 17% 11%

Jaký je nutriční obsah escarole a jaké jsou zdravotní výhody její konzumace?

Escarole, známá též jako kopřivový salát, je oblíbenou zeleninou v mnoha kuchyních po celém světě. Tento typ salátu je bohatý na živiny a má mnoho zdravotních výhod, které byste určitě měli znát.

Nutriční informace:

  • Escarole je vynikajícím zdrojem vitamínu A, K a C.
  • Obsahuje také minerály jako je vápník, železo a draslík.
  • Je nízkokalorickou potravinou s vysokým obsahem vlákniny.

Živina Množství na 100g
Vitamín A 7400 IU
Vitamín K 170 µg
Vitamín C 5.5 mg

Jaké jsou nejoblíbenější způsoby přípravy escarole?

Escarole je populární typ zeleniny, který se často používá v italské kuchyni. Jedním z nejoblíbenějších způsobů přípravy escarole je v salátu. Listy escarole mají charakteristickou hořkou chuť, která se skvěle hodí k ostatním přísadám v salátu. Salát s escarolem může obsahovat například rajčata, olivy, sýr gorgonzola a italský dresing.

Dalším oblíbeným způsobem přípravy escarole je dušení. Listy escarole se mohou dušit s česnekem, olivovým olejem a rajčaty, což vytvoří lahodnou přílohu nebo samostatné jídlo. Další možností je přidání escarole do polévky nebo omáčky, kde dodá zelenině svou charakteristickou chuť a texturu.

Pro milovníky grilování je skvělou volbou grilovaná escarole. Listy escarole se osolí, opepří a polití olivovým olejem a poté se rychle zgrilují. Tento způsob přípravy podtrhne chuť zeleniny a dodá jí kouřovou a karamelovou příchuť z grilu.

Kde lze sehnat escarole v Anglii a jak ji skladovat a skladovat aby vydržela co nejdéle?

Escarole, známá také jako endivie salát, je populární druh zeleniny v anglické kuchyni. Pokud hledáte escarole v Anglii, můžete ji najít v specializovaných obchodech se zdravou výživou, farmářských trzích nebo dokonce v některých supermarketech s rozšířeným sortimentem zeleniny.

Pro správné skladování escarole a pro zachování její čerstvosti je důležité držet se těchto tipů:

  • Uchovávejte v chladu: Escarole by měla být uložena v lednici, ideálně zabalená v papírové utěrce, aby se minimalizovalo shnilení.
  • Odstranění spodních listů: Před uložením je dobré odstranit spodní listy, které by mohly způsobit zkažení zbytku zeleniny.
  • Skladujte odděleně: Nepříjemný zápach jiných potravin může absorbovat chuť escarole, takže je doporučeno ji skladovat odděleně od ostatní zeleniny a ovoce.

Závěrem

In conclusion, escarole is a versatile and nutritious leafy green vegetable that offers a wide range of health benefits. Despite its numerous culinary uses, its name may be unfamiliar to some English speakers. With this knowledge, you can now confidently identify and enjoy escarole in your meals. So next time you’re at the market, don’t overlook this delicious and wholesome green – give it a try and elevate your dishes with its unique flavor and nutritional value. Happy cooking!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *