Co Znamená ‚Prime‘? Vysvětlení v Anglicko-Českém Překladači

Co Znamená ‘Prime’? Vysvětlení v Anglicko-Českém Překladači

Have you ever⁣ come across the word “prime” in English and wondered⁤ what it means in Czech? Look no ⁢further, as we delve into the explanation using an English-Czech translator. Get ready to ⁢unravel the true meaning behind this ‌commonly used term and expand your linguistic knowledge. Let’s explore together!
Co je 'Prime' v Anglickém jazyce

Co je ‘Prime’ v ​Anglickém jazyce

Ve světě anglické gramatiky se ‍slovo “prime” používá v různých kontextech a má několik významů.​ Zde ‍je stručné vysvětlení toho, co⁣ toto slovo může ⁣znamenat:

  • Jako přídavné⁢ jméno: “Prime” se často používá ​ke zdůraznění ‌něčeho jako ⁢primárního, hlavního nebo prvního.
  • Jako sloveso: Když se používá ‌jako sloveso, “prime” může znamenat připravit nebo připravit něco pro použití nebo akci.
  • V matematickém⁣ kontextu: V matematice se “prime” používá k označení čísla, které je dělitelné pouze jednotkou ⁣a ⁣samo sebou, jako​ jsou prvočísla.

Doufejme, že toto vysvětlení vám pomohlo⁤ lépe porozumět významu ‍slova “prime” v anglickém jazyce a jeho ⁣různých použitích.

Definice a ⁣význam 'Prime' v ​kontextu překladu

Definice a význam ‘Prime’ ⁢v kontextu překladu

Prime je anglické slovo, které se v kontextu překladu do češtiny⁤ může vyskytovat v různých podobách a významech. Zde je několik možných definic ⁤a významů tohoto slova v překladu:

  • Prime může být přeloženo jako “prvotní”, což označuje něco, co je původní nebo ⁣základní.
  • V matematickém kontextu může Prime ⁣znamenat “prvočíslo”, což je číslo dělitelné pouze jedničkou a sebou ⁣samým.
  • Prime ‌ se také může používat v marketingu ⁣jako “nejlepší, prvotřídní” ve spojení s produktem nebo službou.

Ve ‌společném anglicko-českém překladači je ‌důležité vždy zohlednit kontext, ve kterém‌ se slovo Prime ⁤ vyskytuje, aby byl překlad co‍ nejpřesnější a smysluplný.
Využití 'Prime' v každodenním životě a ‌v obchodě

Využití ‘Prime’ v každodenním⁢ životě a v obchodě

Využívání ⁤služby ‘Prime’ v každodenním životě a v obchodě může přinášet mnoho výhod a usnadnit‍ tak mnohé procesy. Základní informace o tom,⁣ co tato služba znamená a jak může být užitečná, lze snadno získat pomocí anglicko-českého překladače.⁢ Díky němu můžete rychle pochopit význam slova ‘Prime’ a jaký přínos může mít pro ⁤vaše každodenní aktivity.

Služba ‘Prime’ ‌může ​být využita nejen při nakupování zboží online, ale také při‍ streamování videí a hudby, rychlé dopravě zásilek a mnoha dalších ⁣situacích. Je to skvělý způsob,‍ jak získat​ rychlejší a⁢ pohodlnější přístup k různým produktům ‌a službám, ⁤které ‍potřebujete.

  • Možnost rychlého doručení zboží
  • Přístup k široké škále filmů, ​seriálů a hudby
  • Speciální nabídky a slevy pouze⁢ pro​ předplatitele

Jak správně používat 'Prime' v Anglicko-Českém překladači

Jak správně používat ‘Prime’ v Anglicko-Českém ​překladači

Prime v anglicko-českém překladači je slovo, které může mít několik ⁢významů a ⁢použití ⁢v různých kontextech. Zde je několik⁢ způsobů, jak správně používat “prime” v rámci překladu z angličtiny do češtiny:

  • Prime ⁤může znamenat‌ “nejlepší” nebo​ “hlavní” v nějakém⁢ kontextu. Například: “The‌ prime‍ minister” by se v češtině⁣ překládalo jako ⁤”premiér” nebo “nejvyšší představitel vlády.”

  • Dalším významem slova prime může být “prvořadý” nebo ⁣”prvotřídní.” ⁣Například: “Prime location” by se přeložilo jako “prvotřídní místo” nebo “výhodná lokalita.”

  • V některých případech ​může být prime také interpretováno jako “nejdůležitější”⁣ nebo “výrazný.” Například: “Prime example” by se mohlo přeložit jako “výbušný⁢ příklad” nebo ⁢”nejlepší ukázka.”

Zapamatujte si, že správné použití slova “prime” vyžaduje porozumění kontextu a významu věty, ve které ⁣se vyskytuje. Praxe a⁣ sebezdokonalování jsou klíčem k úspěchu při⁣ používání tohoto slova v ⁢anglicko-českém překladači.

Závěrečné poznámky

V tomto článku jsme detailně​ prozkoumali význam slova „prime“ ⁤a‍ jak jej správně přeložit do češtiny pomocí anglicko-českého překladače. Je důležité si uvědomit, že ‌správný ⁢překlad může mít ​zásadní vliv na porozumění​ textu a komunikaci s ostatními. Doufáme, že po přečtení tohoto článku budete mít jasnější ⁢představu o​ významu ‍tohoto slova a jeho ⁢správném‌ použití. Ať už se jedná o psaný text nebo běžnou konverzaci, správný​ překlad je klíčem k efektivní komunikaci. ​Buďte trpěliví a pečliví při hledání správného významu a uvidíte, že‍ vaše schopnosti‌ překladu se budou postupně ⁤zlepšovat.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *