Co Znamená ‚missile‘? Překlad a Význam v Anglicko-Českém Slovníku

Co Znamená ‚missile‘? Překlad a Význam v Anglicko-Českém Slovníku

Víte, co znamená slovo „missile“ v anglicko-českém slovníku? Pokud nebojíte seznámit se s novými slovy a jejich významem, připravte se, že se dozvíte vše potřebné v tomto článku. Překlad a význam tohoto fascinujícího slova vám osvětlí jeho důležitost a význam ve světě moderní technologie. Tak proč čekat? Pojďme se společně ponořit do světa slov a objevovat jejich skrytý význam.
<img class=“kimage_class“ src=“https://eurotran.cz/wp-content/uploads/2024/05/gd6f290e4b94a0b86bfc0f2dd62bb6a6f560adeb376f1500f8448600ca2402be15f24f5c8b92e05c5aa8adf5873900a992c705bb96b117af65abbd39e2d0e6c3e_640.png“ alt=“Význam slova „missile“ v anglicko-českém slovníku“>

Význam slova „missile“ v anglicko-českém slovníku

Ve slovníku anglicko-českém je slovo „missile“ přeloženo do češtiny jako „střela“ nebo „raketa“. Tento termín označuje zařízení, které je schopné letět v určitém směru s cílem dosáhnout svého terč. Mezi hlavní typy raket patří balistické rakety, řízené rakety a střely letící na krátkou vzdálenost. Význam slova „missile“ je tedy spojený s vojenským účelem a použitím k útoku či obraně.

V anglicko-českém slovníku se také můžeme setkat s podobnými výrazy, jako je „rocket“ nebo „projectile“, které mohou mít podobný význam jako „missile“. Důležité je rozlišovat mezi jednotlivými typy raket a střel a znát kontext, ve kterém je termín používán. Spolehlivý anglicko-český slovník může být užitečným nástrojem pro správné porozumění a překlad slova „missile“.

Různé typy a účely raket

Různé typy a účely raket

Rakety jsou v dnešní době běžným prvkem ve vojenských operacích, průzkumu vesmíru i civilním aplikacích. Existuje mnoho různých typů raket, které slouží různým účelům. Zde je přehled některých základních typů a jejich účelů:

  • Balistické rakety: Používají se k dopravě jaderných hlavic nebo konvenčních bomb na velké vzdálenosti.
  • Raketové střely: Slouží k útoku na cíle na zemi, ve vzduchu nebo na moři.
  • Raketoplány: Kombinace raket a letadel, které jsou schopny dosáhnout vesmíru a zpět.

Podívejme se nyní blíže na význam slova „missile“ a jeho překlad do češtiny. Ve slovníku najdeme, že „missile“ se překládá do češtiny jako „raketa“ nebo „střela“. Toto slovo je často spojováno s vojenskými operacemi a označuje projektily, které jsou vypouštěny a řízeny k určitému cíli.

Jak správně přeložit pojem

Jak správně přeložit pojem „missile“ do češtiny?

**Překlad slova „missile“ do češtiny může být poněkud matoucí, ale ve skutečnosti jde o jednoduchý termín označující projektil určený k útoku nebo obraně. Zde je několik možných překladů tohoto slova:**

  • Raketa: Tento překlad se nejčastěji používá pro označení bojových projektilů v letectví a vojenství.
  • Střela: Tento termín může být vhodný především pro menší střely používané v osobní obraně nebo ve výbušné munici.
  • Raketový systém: Tato formulace se hodí pro popis složitějšího zařízení s různými typy raket a technickými funkcemi.

Pokud se rozhodujete, jak nejlépe přeložit „missile“ do češtiny, doporučujeme zvážit kontext a účel použití tohoto slova pro co nejpřesnější interpretaci.

Závěrem

V tomto článku jsme prozkoumali význam slova „missile“ a jeho překlad do češtiny. Bylo nám potěšením vám poskytnout užitečné informace a pomoci vám lépe porozumět tomuto technologickému termínu. Doufáme, že náš článek byl pro vás užitečný a že se vám podařilo získat jasný obraz tohoto slova. Pokud máte zájem o další informace nebo se chcete dozvědět více o technologických termínech, neváhejte se na nás obrátit. Děkujeme za váš zájem a doufáme, že se brzy vrátíte k dalším článkům.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *