Co Znamená ‚botanical‘? Překlad a Význam v Anglicko-Českém Slovníku

Co Znamená ‘botanical’? Překlad a Význam v Anglicko-Českém Slovníku

Víte, co vlastně znamená slovo “botanical”? Pokud byste chtěli rozšířit své znalosti o botanice a naučit se nové pojmy v anglicko-českém slovníku, jste na správném místě. Přečtěte si náš článek a zjistěte význam tohoto termínu a další zajímavé informace.
Co je to „botanical“ a <a href=jaký je jeho význam?”>

Co je to „botanical“ a jaký je jeho význam?

Ve světě módy a designu se často setkáváme s pojmem “botanical”, který má kořeny v latinském slově “botanicus” znamenajícím “týkající se rostlin”. Tento termín označuje vše, co se týká přírodních rostlin a zahrnuje různé motivy, vzory a textury inspirované rostlinami a květinami. Botanical design je populární pro svou svěžest, eleganci a přírodní krásu, kterou do interiéru nebo do módního designu přináší.

V anglicko-českém slovníku se slovo “botanical” překládá jako “rostlinný” nebo “týkající se rostlin”. Jedná se o termín, který se ve světě módy, designu a umění běžně používá k popisu různých prvků inspirovaných rostlinným světem. Botanical vzory a motivy můžeme vidět například na textilních tiskách, tapetách, obrazech nebo i v dekoracích a výzdobě ve stylu botanických zahrad.

Botanical Design Význam
Rostlinné motivy Přírodní krása a elegance
Vzory inspirované květinami Svěžest a harmonie

Historie slova „botanical“ a jeho využití

Historie slova „botanical“ má kořeny v řeckém slově „botanikos“, což znamená „týkající se rostlin“. Toto slovo se poprvé objevilo v anglickém jazyce kolem 17. století, kdy bylo používáno pro popis vědeckých studií rostlin. Dnes se slovo „botanical“ běžně používá k označení všeho, co se týká rostlin a botaniky.

V anglicko-českém slovníku se slovo „botanical“ překládá jako „botanický“. Znamená tedy něco, co souvisí s rostlinami nebo botanikou. Výraz „botanical“ se běžně objevuje v různých kontextech, jako je botanická zahrada, botanický výzkum nebo botanická sbírka rostlin.

Pro milovníky botaniky a všech věcí spojených s rostlinami je slovo „botanical“ klíčovým prvkem v jejich slovníku. Jeho význam a použití jsou široce rozšířené a důležité pro porozumění světu rostlin a jejich prostředí.

Překlad slova „botanical“ do češtiny

Překlad slova „botanical“ do češtiny

V anglicko-českém slovníku můžeme najít slovo „botanical“, které se překládá do češtiny jako „botanický“. Toto slovo je spojeno s oborem botanika, který se zabývá studiem rostlin a jejich okolí. Zde je pár informací o významu slova „botanical“:

  • Botanický – související s botanikou a studiem rostlin
  • Patřící do oblasti botaniky
  • Týkající se rostlin nebo rostlinného prostředí

Pokud se zajímáte o rostliny a jejich studium, slovo „botanical“ vám může být dobře známé. Při použití tohoto slova si můžete být jisti, že se jedná o něco spojeného s botanikou a rostlinami obecně.

Význam slova „botanical“ v anglicko-českém slovníku

Význam slova „botanical“ v anglicko-českém slovníku

V anglicko-českém slovník obsahuje slovo „botanical“ několik významů a odpovídající překlady do češtiny. Zde je několik z nich, abychom lépe porozuměli tomuto slovu:

  • Botanický: Tento termín se obvykle používá k označení věcí spojených s rostlinami nebo botanikou.
  • Botanika: V anglickém slovníku se „botanical“ často používá k odkazu na obor studia rostlin. V češtině se to může přeložit jako „botanika“.

Význam Překlad
Botanical garden Botanická zahrada
Botanical illustration Botanická ilustrace
Botanical research Botanický výzkum

Důležité faktory k pochopení významu slova „botanical“

Důležité faktory k pochopení významu slova „botanical“

Botanický termín je často používán v různých kontextech, zejména v souvislosti s přírodními produkty, léčivými bylinami a kosmetikou. Pro správné porozumění tohoto slova je důležité znát jeho význam a historii. Ve slovníčku je „botanical“ označeno jako adjektivum, které se týká rostlin nebo rostlinstva.

Pro vědce, lékaře nebo zahradníky může být znalost botanických termínů zásadní. Zahrnuje pojem různých druhů rostlin, jejich charakteristiky a původu. Pokud se zajímáte o zahradničení, vaření nebo léčivé byliny, poznání botaniky vám umožní lépe porozumět světu kolem sebe.

Další informace o slově „botanical“ v různých kontextech

Další informace o slově „botanical“ v různých kontextech

V anglicko-českém slovníku se slovo „botanical“ překládá do češtiny jako „botanický“. Toto slovo může být použito v různých kontextech, a tak je důležité porozumět jeho významu.

V anglickém jazyce se „botanical“ často používá k popisu věcí souvisejících s rostlinami nebo botanikou. Například výraz „botanical garden“ znamená „botanická zahrada“, zatímco „botanical study“ se může přeložit jako „botanický výzkum“. Tento termín je také často spojován s přírodními produkty, jako jsou éterické oleje nebo bylinné doplňky.

V každém kontextu je důležité zohlednit specifický význam slova „botanical“ a jeho použití. Porozumění této terminologii vám může pomoci lépe porozumět textům v anglickém jazyce nebo komunikovat o konkrétních rostlinných tématech.

Závěrem

V tomto článku jsme se podívali na význam slova “botanical” jak v českém tak i v anglickém jazyce. Zjistili jsme, že se jedná o spojení s botanikou a rostlinami. Bez ohledu na to, zda se zajímáte o botaniku nebo jen potřebujete přeložit tento termín do jiného jazyka, doufáme, že náš článek byl pro vás informativní a užitečný. Botanika je fascinujícím oborem a její význam je důležitý pro naši planetu i náš každodenní život. Takže neváhejte prozkoumat svět rostlin a botaniky dál a objevujte krásu a užitečnost tohoto dechberoucího oboru.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *