Car Park: Překlad a význam v anglicko-českém slovníku!

Car Park: Překlad a význam v anglicko-českém slovníku!

Víte, co znamená „Car Park“ v česko-anglickém slovníku? Připravte se být překvapeni tím, jaká slova se skrývají za tímto výrazem a jak můžete rozšířit svou slovní zásobu. Přečtěte si náš článek a objevte fascinující svět překladu a významu tohoto běžného termínu!
<img class=“kimage_class“ src=“https://eurotran.cz/wp-content/uploads/2024/05/gb00410bd2143ca73a3f7b3fe68b209e67bc05c6747da5532ab0614b4a5082c075d012fe411f641d1ed34557d37046b42aadea971e73e2c9614c5ec223afa5668_640.jpg“ alt=“Překlad slova „Car Park“ do češtiny“>

Překlad slova „Car Park“ do češtiny

V českém jazyce se slovo „Car Park“ překládá jako „Parkoviště“. Toto slovo je běžně užívané a má jednoduchý význam, což usnadňuje komunikaci v anglicko-českém slovníku. Parkoviště je místo, kde lidé mohou zaparkovat svá vozidla, a je často umístěno u obchodních center, kancelářských budov nebo nákupních středisek.

V anglickém jazyce se výraz „Car Park“ skládá ze dvou slov „Car“ a „Park“. Slovo „Car“ znamená „auto“ nebo „automobil“, zatímco slovo „Park“ znamená „parkovat“ nebo „parkoviště“. Kombinací těchto slov vzniká výraz označující místo, kde je možné zaparkovat automobily. V českém jazyce se tento výraz překládá jako „Parkoviště“, což je jednoduché a snadno srozumitelné.

Význam slova

Význam slova „Car Park“ v anglicko-českém slovníku

V anglicko-českém slovníku má slovo „Car Park“ překlad „parkoviště“. Tento výraz popisuje místo, kde lidé mohou zaparkovat svá vozidla. Car park může být organizovaný a placený, nebo volný a zdarma k dispozici návštěvníkům různých zařízení.

V anglické kultuře je běžné používat termín „Car Park“ pro označení off-street parkovišť, které se nacházejí mimo hlavní silnice nebo veřejné prostory. Tyto parkoviště mohou být buď venkovní nebo kryté a bývají vybaveny značenými místy pro jednotlivá vozidla, stejně jako informačními tabulemi a pokladnami.

Rozdíl mezi

Rozdíl mezi „Car Park“ a „Parking Lot“

V anglickém jazyce existují různé pojmy pro označení místa, kde můžete zaparkovat své vozidlo. Dva z nejčastěji používaných termínů jsou „Car Park“ a „Parking Lot“. Ačkoli se mohou zdát podobné, existuje mezi nimi určitý rozdíl, který je důležité rozlišit.

Car Park: Jedná se o britský termín pro místo určené k parkování vozidel, obvykle se nachází u budov nebo komerčních center. Car Park může být jak venkovní, tak krytý, a často je placený.

Parking Lot: Tento termín je používán převážně v americké angličtině a označuje velkou plochu, kde je možné parkovat vozidla. Parking Lot může být jak venkovní, tak krytý, a často je spojen s nákupními centry nebo sportovními stadiony.

Nejoblíbenější výrazy spojené s

Nejoblíbenější výrazy spojené s „Car Park“

jsou klíčové pro každodenní život v anglicky mluvících zemích. Pokud chcete porozumět tomuto tématu a být schopni komunikovat s rodilými mluvčími, je důležité znát správné termíny a jejich významy. V následujícím seznamu najdete několik nejčastěji používaných výrazů:

  • Car Park – český překlad: parkoviště
  • Parking Lot – český překlad: parkoviště/ parkovací místo
  • Parking Garage – český překlad: garáž na parkování
  • Multi-storey car park – český překlad: vícepatrové parkoviště
  • Metered Parking – český překlad: měřené parkování

Pokud se nacházíte v cizí zemi a potřebujete najít místo na parkování pro své vozidlo, znalost těchto výrazů vám může ušetřit spoustu času a stresu. Podívejte se na náš přehledný slovník a naučte se tyto termíny jako profesionál!
Důležité tipy pro hledání parkovacího místa v českých městech

Důležité tipy pro hledání parkovacího místa v českých městech

Překlad a význam:

Výraz car park v angličtině se v češtině překládá jako parkoviště. Je důležité si být vědom tohoto překladu, když hledáte parkovací místo v českých městech. Parkování ve městech jako Praha, Brno nebo Ostrava může být obtížné, a proto je dobré vědět, jak najít parkoviště a využít ho efektivně.

Tipy pro hledání parkovacího místa:

  • Využijte mobilní aplikace nebo online mapy, které vám ukážou volná parkovací místa v okolí.
  • Počítejte s tím, že ve vybraných oblastech mohou být placená parkoviště, tak si připravte drobné peníze nebo platební kartu.
  • Nezapomeňte na časová omezení, abyste se vyhnuli pokutám za překročení parkovací doby.

Jak efektivně využívat

Jak efektivně využívat „Car Park“ v každodenním životě

Využití „Car Parku“ v každodenním životě je důležité a může vám ušetřit spoustu času a frustrace. Jedním z klíčových kroků k efektivnímu využívání parkoviště je porozumění termínu „Car Park“ a jeho významu v anglicko-českém slovníku. Zde je stručný přehled toho, co byste měli vědět:

  • Překlad: Termín „Car Park“ je anglický výraz pro parkoviště.
  • Význam: Car Park je místo, kde můžete zaparkovat své vozidlo, obvykle za poplatek.

Pokud si pamatujete tyto základní informace a dodržíte několik jednoduchých pravidel, můžete efektivně využívat „Car Park“ a minimalizovat stres spojený s nalezením parkovacího místa.

Závěrem

V tomto článku jsme se podívali na význam a překlad slova „Car Park“ v anglicko-českém slovníku. Je důležité si uvědomit, že správné porozumění jazyku nám umožní lépe komunikovat a porozumět navzájem. Ať už budete cestovat do zahraničí nebo se jenom snažíte zdokonalit své jazykové schopnosti, znalost slovní zásoby je klíčem k úspěchu. Pamatujte, že každé slovo má svůj význam a důležitost, a tak si zaslouží naši pozornost a úctu. Takže nezapomeňte, pokud máte nějaké další dotazy ohledně překladu či významu slov, neváhejte se na nás obrátit. Děkujeme za vaši pozornost a přeji vám mnoho štěstí ve vašem jazykovém dobrodružství!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *