Armrest: Překlad a Použití v Anglicko-Českém Jazyce

Are you⁢ struggling to⁢ understand ‌the Czech term „Armrest“ and⁢ its ⁢usage ‍in⁤ English-Czech ⁣language?⁤ Look no further! This article will ⁣provide ⁢you with ​a comprehensive translation and detailed insight into how ​to effectively incorporate it​ into your ‍language skills. Let’s dive ‍in and unravel the ‌mysteries of⁣ this essential word.
Úvod k funkci a významu opěrek

Úvod k ​funkci a významu opěrek

Úvodní část​ článku se zaměřuje na⁤ vysvětlení funkce a významu opěrek v obecnosti. ⁤Opěrky mají klíčový ‌vliv na celkovou ergonomii‍ a pohodlí při sedění a jsou důležitou⁢ součástí výbavy nábytku, zejména v kancelářském prostředí. Pokud jsou správně navrženy a umístěny, mohou ⁢efektivně podpořit správnou ‍polohu těla a minimalizovat napětí a únava svalů při dlouhodobém ⁣sezení.

Opěrky ​mohou⁣ být nastavitelné ‌nebo pevné a mohou ⁣být ​umístěny na různých typech sedadel, jako jsou židle,‌ křesla nebo​ sedací soupravy. Důležité ​je, aby‍ byly ‍opěrky umístěny ve správné výšce a hloubce, aby poskytovaly optimální podporu pro dolní ​část zad a paže.‌ Správné používání opěrek​ může pomoci‍ předcházet bolesti zad a napětí v krku a ramenou.

Využití ⁢opěrek není jen ⁢otázkou pohodlí,​ ale také zdraví a produktivity. Správně navržené opěrky nedovolí tělu klesat⁣ do nezdravých poloh a mohou tak chránit páteř a klouby před dlouhodobými škodlivými​ účinky špatné ergonomie. Je důležité si uvědomit význam‍ opěrek a ⁤zajistit, aby byly správně ‌nastaveny a‍ používány k maximálnímu prospěchu.
Rozdíly v použití opěrek ve v anglickém ⁣a českém jazyce

Rozdíly v použití opěrek ve v anglickém a českém jazyce

V anglickém a českém jazyce existují jisté rozdíly ​v použití opěrek. Zatímco v anglickém jazyce se obecně ⁤používá slovo „armrest“⁤ pro označení této části nábytku nebo vozidla, v českém jazyce ⁤se používá slovo „opěrka“.

V anglicky mluvících zemích je ⁣běžné používat ​opěrky ve​ veřejných dopravních prostředcích, jako jsou autobusy,‍ vlaky nebo letadla, ⁤kde ​slouží ⁢k pohodlí cestujících během dlouhých⁤ cest. V ⁢českém prostředí se opěrky často ‍nacházejí v divadlech, kinosálech ‌nebo v koncertních sálech,​ aby divákům poskytly větší komfort během představení.

Opěrky ve veřejné dopravě Opěrky ​v divadelním prostředí
Zajišťují⁤ pohodlí‌ cestujícím Poskytují⁤ divákům komfort při ⁤sledování představení

Doporučení⁣ pro ‌efektivní využití opěrek

Doporučení pro efektivní využití ‍opěrek

Překlad a Použití‌ v ⁢Anglicko-Českém⁢ Jazyce

Opěrka je⁣ důležitá‌ součást každého ⁣sedadla, ⁢která ‌může výrazně zlepšit⁣ pohodlí ⁢během​ dlouhých ⁣cest. ‌Pokud se chystáte používat opěrku armádě cesty, doporučujeme ‌následující ​tipy⁤ pro efektivní ‍využití:

  • Nastavte opěrku správně: Ujistěte se,‌ že⁢ opěrka je ve ‌správné výšce a⁤ vzdálenosti od⁣ vašeho těla, aby poskytovala potřebnou podporu.
  • Udržujte si správné držení těla: Při používání ⁤opěrky⁢ se ujistěte, že zůstáváte vzpřímení, abyste minimalizovali‌ tlak‍ na páteř a krk.
  • Přizpůsobte si​ opěrku podle⁤ svých potřeb: Každá⁣ osoba má jiné‍ preference ⁤a potřeby, takže si upravte opěrku⁣ tak, ⁣aby vyhovovala vašemu ‍tělu nejlépe.

Anglický Termín Český⁣ Termín
Armrest Opěrka
Height adjustment Nastavení ⁣výšky
Comfort Pohodlí

Význam správného⁤ překladu termínu‌

Význam správného překladu termínu „armrest“ do češtiny

Jedním z klíčových⁤ prvků designu moderního nábytku jsou ‌opěradla, která⁣ pomáhají​ uživatelům udržovat správnou ergonomickou pozici těla. Jedním z⁢ těchto prvků ‌je⁢ armrest, který se často nachází ‍na židlích,⁢ pohovkách nebo v ⁤autě. Správný ​překlad⁢ tohoto⁢ termínu do ⁤češtiny je klíčový pro‍ správné porozumění funkcím ⁣a použití⁣ tohoto designového prvků.

V českém ​jazyce se termín „armrest“⁤ překládá jako „opěradlo pro paže“ nebo jednoduše‍ „pažní opěrka“. Tento prvek ​nábytku slouží k ⁤podpoře paží uživatele,‌ aby se minimalizovalo namáhání paží ​a‍ ramen při ‌dlouhodobém sezení. Vhodná ⁤výška a umístění⁣ armrestu může zvýšit​ pohodlí uživatele a snížit riziko bolesti⁤ zad a krku.

Pokud chcete začlenit‍ armrest do vašeho interiéru nebo ‍se⁣ jednoduše dozvědět ⁢více o⁣ ergonomických prvcích nábytku, je důležité si porozumět správnému ⁣překladu tohoto termínu ‍do češtiny. Nezapomínejte, ‌že správné použití a umístění armrestu může výrazně​ ovlivnit pohodlí a zdraví uživatele.

Příklady běžného použití opěrek v‌ anglicko-českém prostředí

Příklady běžného použití opěrek v anglicko-českém prostředí

V anglicko-českém‌ prostředí se běžně setkáváme s‍ výrazem „armrest“, což v češtině přeložíme jako „opěrka“. Tento prvek nábytku může být⁢ velice užitečný ⁣jak doma,⁣ tak ⁣i v kanceláři ‌či ve veřejných‍ prostorách. ‍Zde ⁣uvádíme ​několik příkladů běžného použití opěrek ​v⁣ anglicko-českém prostředí:

  • V kanceláři ⁢- ​Armrest ⁤na ‍kancelářské židli může poskytnout ‍pohodlnou oporu ‍při ⁤dlouhodobém sezení a minimalizovat bolesti zad.
  • V dopravních prostředcích -⁣ V letadlech či ve vlacích jsou opěrky běžnou součástí⁢ sedaček ⁤a umožňují ⁣cestujícím relaxovat během​ cesty.
  • V obývacím ⁣pokoji – Pohovka ​s opěrkami je ideální ⁤pro relaxaci při sledování‌ televize ‌nebo čtení knihy.

Anglický výraz Český překlad
Armrest Opěrka
Armchair Křeslo s opěrkou

Závěrečné‌ myšlenky

In ​conclusion, armrests ‍play a crucial role in providing comfort and support for users‌ in​ various seating‍ arrangements. Understanding the correct ‍translation ‌and usage of ⁤the term „armrest“ in English and​ Czech ‍languages can help⁣ facilitate better⁣ communication and understanding between⁢ individuals. Whether ‌you are enjoying a movie in a theater, working at a ‍desk, or ⁤traveling by plane, armrests offer a sense ⁣of stability and relaxation. So, next time ⁢you encounter an armrest, remember its significance​ and the role ⁣it plays in enhancing⁤ your ‍overall comfort and well-being. Let us⁢ appreciate the simple yet valuable contribution of armrests in our daily lives.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *